HTML

Friss topikok

Langyos gombás tésztasaláta

2013.05.22. 09:00 :: tesztavilag

Gombával, szárzellerrel és pritamin paprikával készül ez a finom saláta, amit langyosan és hidegen fogyasztva is ajánlunk akár önálló fogásként, de kerti grillpartyra is!

gomba_zellerszar_web.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300g SOÓS szarvacska tészta
  • 400g csiperke gomba
  • 3 szál szárzeller
  • 1 pritamin paprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. extraszűz olivaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. magos mustár
  • fél csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. A gombát tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra. A szárzellert és a pritaminpaprikát vágjuk apróbb kockákra. A tésztát tegyük fel főni. Ha megfőtt, szűrjük le és tegyük félre.
  2. Egy serpenyőben az olívaolaj felén pároljuk meg a gombát, ha megpuhult és elpárolgott a leve dobjuk rá a zúzott fokhagymát, a szárzellert és a pritamin paprikát, pároljuk 2-3 percig majd húzzuk le a tűzről.
  3. Az öntethez keverjük össze a maradék olívaolajat, citromlevet, mustárt, sózzuk, borsozzuk.
  4. Minden elkészült hozzávalót keverjünk össze egy salátástálban, tálalás előtt szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vega vacsora gomba vendégváró

süti beállítások módosítása