Ismét egy gyorsan elkészíthető vacsora, sütőtökkel és - a húsimádók kedvéért - kolbásszal.
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g sütőtök kisebb kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál főzőtejszín
- 100-150 g házi füstölt kolbász (lehet csípős is)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 ág friss rozmaring
- 2 szál újhagyma
- 400 g SOÓS PREMIO 4 TOJÁSOS SZÉLESMETÉLT
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a sütőtököt, fedjük le és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Amikor megpuhultak a zöldségek, öntsük hozzá a tejszínt és egy botmixerrel pürésítsük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha szükséges, lazítsuk még egy kis tejszínnel (vagy a tészta főzőlevével).
- A kolbászt karikázzuk. A maradék olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, tegyük bele a rozmaringágakat és a kolbászkarikákat pirítsuk át rajta.
- Közben főzzük ki a tésztát. Ha megfőtt, szűrjük, le és keverjük a sütőtökpüréhez, forrósítsuk át.
- Tálaláskor tegyünk a tetejére a kolbászból és a felaprított újhagymából.