HTML

Friss topikok

Csavart tészta paradicsomos pulykahúsos raguval

2013.11.04. 16:35 :: tesztavilag

Gyerekek nagy kedvence lehet ez a tészta, ami egy paradicsomos húsos alapmártással készül, majd a végén kicsit betoljuk a sütőbe néhány szem friss koktélparadicsommal.

bolognai_sutoben1.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500g Soós csavart tészta
  • 500g darált pulykahús
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma aprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 3-4 babérlevél
  • 1-1 tk. szárított bazsalikom/oregano
  • só, bors
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Az olivaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, amikor már üveges hozzáadjuk a fokhagymát is, ezt is megpároljuk. Ráöntjük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szárított fűszereket is. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha kell tovább fűszerezzük sóval borssal vagy a mediterrán fűszerekkel.
  2. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, kevés  főzővizet félreteszünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Ha elkészült a mártás, belekeverjük a tésztát, ha túl száraz lenne adunk hozzá kevés főzővizet, átöntjük egy tűzálló tálba, rászórjuk a félbevágott paradicsomokat és 10-15 percre betoljuk a sütőbe, amíg a .nyers paradicsomok kissé megpuhulnak.
  4. Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikommal és parmezánnal. Tejfölt is kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora paradicsom fokhagyma tészta bazsalikom csavart tészta

süti beállítások módosítása