HTML

Friss topikok

Óriás garnéla tagliatellébe tekerve, chili szósszal

2014.09.29. 08:30 :: Tésztavilág

4kaja-520px.jpg

Hozzávalók 4 főre:

16 db óriás garnéla nyersen

1 csomag Soós tagliatelle tészta

Olívaolaj a sütéshez

Az édes-savanyú chilis szószhoz:

3 evőkanál ecet

3 evőkanál ananászlé

2 evőkanál barna cukor

2 teáskanál szójaszósz

2 evőkanál paradicsommártás

1 db chili paprika



A garnélákat megtisztítjuk, bevágjuk a hátán és kihúzzuk a húrját. A tagliatellét sós vízben kifőzzük és kihűtjük, a hosszú tagliatellét rátekerjük a garnéla közepére, úgy hogy a tészta végei egy felé álljanak (mintha a lába lenne).

4kaja_2-520px.jpg

Bő, forró olajba bedobjuk a tésztát, fél percnél fordítunk rajta egyet, majd papírtörlőre kiszedjük.Keverjük össze a barnacukrot, az ecetet, az ananászlevet, a szójaszószt és a paradicsommártást egy nehéz lábasban, és nagy lángon forraljuk át. Vegyük a lángot takarékra, majd adjuk hozzá a felaprított chilit, és lassan főzzük, körülbelül 15-20 percen át. Tálalás előtt tegyük félre hűlni.

Forrón, a chilis édes-savanyú szósz mellé adva tálaljuk.

4kaja_5-520px.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr456719451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.