HTML

Friss topikok

Grízes tészta nyírfacukorral szilvakompóttal

2014.09.09. 08:30 :: Tésztavilág

11kaja.jpg

Hozzávalók 4 főre:
250 g felezett szilva,
1 csomag Soós széles metélt,
130g nyírfacukor,
fél dl vörösbor,
50 g vaj,
150g gríz,
1 teáskanál fahéj    

11kaja_6.jpg    

A szilvákat metszetével felfelé tepsire vagy tűzálló tálba tesszük, nyírfacukorral megszórjuk, kevés fahéjjal és egy pici sóval megszórjuk. Fél dl vörösbort öntünk alá és bedobjuk a sütőbe. Közben a 150g grízt vajon aranyszínűre pirítjuk, vízzel felöntjük, 5-6 percig forraljuk, majd rátéve a tetőt félrehúzzuk, hogy megpuhuljon. Közben a metéltet kifőzzük, a megpuhult grízt fellazítjuk és összekeverjük a tésztával. A végén egy kevés nyírfacukrot és egy kevést fahéjt adunk hozzá. Egy tálra halmozzuk és a szilva kompóttal körítjük.

11kaja_10.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1006659313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.