HTML

Friss topikok

Pisztráng tökmag-pesztós tagliatelle

2014.06.24. 11:01 :: Tésztavilág

Pisztráng tökmag-pesztós tagliatelle

 1kaja_3-520px.jpg

Hozzávalók 4 főre:

4 db pisztráng,

400g Soós tészta Gran Premio Szélesmetélt 

100 g pucolt tökmag,

200 ml olivaolaj,

6 gerezd fokhagyma,

50 g parmezán,

2 marék koktélparadicsom,

dekorációnak csíra (borsóhajtás),

100 g teavaj,

egy fej lilahagyma,

tengeri só.      

            

1kaja_1-520px.jpg

 

A tökmagot megpirítjuk, hozzáadjuk a parmezánt, a fokhagymát, az olivaolajat és botmixerrel leturmixoljuk. A koktélparadicsomokat egy forró serpenyőben két percig pirítjuk. A tagliatellét sós vízben kifőzzük, majd leszűrés után összekeverjük a tökmagos pestóval.

1kaja_2-520px.jpg

 

A konyhakész pisztrángot jénai tálba fektetjük, a külsejét durva tengeri sóval és olivaolajjal bedörzsöljük, a belsejébe zúzott fokhagymát, tengeri sót, 10 dkg teavajat és lilahagymát helyezünk, majd 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Ha elkészült, megszórjuk a pirított koktélparadicsommal és díszítésként borsóhajtást hintünk rá.

1kaja_4-520px.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr86407235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.