Bele kell törődnünk, megint nagyon hamar elrepült a nyár. Kénytelenek vagyunk visszazökkeni a dolgos hétköznapokba vagy visszaülni az iskolapadba.
Menzán vásárolt ételek helyett sokkal jobban járunk, ha otthon készült fogásokat viszünk magunkkal ebédre. Ez a tészta melegen és hidegen is kitűnő. Használjuk ki, amíg gyönyörű, lédús, édes paradicsomok és húsos, nagylevelű bazsalikomcsokrok kaphatók a piacokon, készítsük el ezekből ezt a fogást.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg SOÓS spagetti
A pestóhoz:
2 gerezd fokhagyma
1/2 csésze pirított napraforgómag + 1 ek. a tálaláshoz
2 csokor bazsalikom (keveset félreteszünk a tálaláshoz)
1/2 csésze extraszűz olivaolaj
1/2 csésze reszelt parmezán sajt + egy kevés a találaláshoz
fél tk. só
10-12 szem koktélparadicsom
Elkészítés
Elkészítés
- A spagettit főzzük ki, szűrjük le (keveset tartsunk meg a főzőléből) és tegyük félre. A paradicsomot vágjuk kisebb darabokra.
- A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
- Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót és a tésztát, forrósítsuk át. Ha túl száraz, lazítsuk picit a tészta félretett főzőlevével. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a paradicsomot. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel és pirított napraforgómaggal.
- Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót és fogyasztásig tartsuk hűtőben .