HTML

Friss topikok

Sütőtökös kéksajtos szélesmetélt

2013.10.22. 11:11 :: tesztavilag

Egy kellemes őszi, bekuckózós vacsorára képzeltük el ezt a tésztát, amiben a főszerepelők a sütőtök, a dió, a zsálya és a kéksajt.

sutotok_keksajt_zsalya.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g sütőtök 2 cm-es kockákra vágva
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 csokor friss zsálya levél
  • 50 g pirított dió
  • 50 g kéksajt
  • 400 g SOÓS szélesmetélt
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A felkockázott sütőtököt helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal és 15-20 perc alatt 180 fokos sütőben süssük szép barnára. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nem tartja majd meg a formáját, amikor összekeverjük a tésztával.
  2. Egy serpenyőben a maradék olívaolajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a felszeletelt lilahagymát és pirítsuk meg, nem kell teljesen megpuhulnia, maradhat roppanós picit.
  3. A tésztát tegyük fel főni, ha kész szűrjük le, a főzővízből tegyünk félre keveset, amivel majd a tésztát fogjuk fellazítani, ha szükséges.
  4. Ha megfőtt a tészta, keverjük össze a lilahagymát, sütőtököt, az apróra vágott zsályát, a pirított, durvára vágott dió és a szétmorzsolt kéksajt felét, forrósítsuk át és keverjük hozzá a tésztát is. Sózzuk, borsozzuk és ha túl száraz lenne, lazítsuk fel a tészta főzővizével.
  5. Tálaláskor szórjuk meg a maradék dióval és kéksajttal.

Szólj hozzá!

Címkék: sütőtök vacsora tészta szélesmetélt

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr555592078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.