HTML

Friss topikok

Tarhonya grillezett paprikával és fetával

2013.09.27. 09:11 :: tesztavilag

Korábban is mutattunk már tarhonyából készült salátareceptet, most is egy ilyen következik. Érdemes kísérletezni a tarhonyával, mert tényleg nem csak a pörkölt mellé érdemes fogyasztani!!

tarhonya_feta_paprika.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 3-4 db grillezett kápia paprika (készíthetjük magunk is, de használhatunk boltban kaphatót is)
  • 100g fetasajt (vagy kecskesajt)
  • 1  csokor  bazsalikom
  • 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors
  • 1 marék pirított fenyőmag vagy napraforgómag
  • 200g Soós  tarhonya
  • 500ml zöldségleves

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a tarhonyát: olívaolajat hevítünk egy lábosban, ebben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük a forró zöldséglevessel és puhára főzzük. Ha megfőtt, egy salátástálba borítjuk és kihűtjük.
  2. A paprikát és a fetát közben apró kockákra vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük a száráról.
  3. Amikor a tarhonya kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálalás előtt érdemes néhány órát hűteni.

Húsok mellé kínáljuk, de vacsorára, irodai ebédre önálló fogásként is kitűnő!

Szólj hozzá!

Címkék: saláta gyors bazsalikom tarhonya

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr105535839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.