HTML

Friss topikok

Meleg tésztasaláta gombával és mángolddal

2013.09.16. 14:26 :: tesztavilag

A piacok most tele vannak nagy, húsos, élénkzöld mángoldlevelekkel, érdemes vele kísérletezni!

gomba_mangold.jpg

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 dkg Soós tészta
  • 30 dkg gomba
  • 2 nagy mángoldlevél
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk és fél centi vastagon felszeleteljük. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A mángoldeleveleket megmossuk, vastag szárát kivágjuk és felcsíkozzuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg el nem párolog a gombából kifőtt víz. A végén óvatosan le is piríthatjuk. A legvégén hozzáadjuk a mángoldot is, 1 perc alatt átforgatjuk, épphogy csak picit átmelegedjen, de megtartsa élénkzöld színét.
  3. A gombás keveréket hozzáöntjük az időközben kifőzött és leszűrt tésztához. Rádobjuk a felezett koktélparadicsomokat, jól átforgatjuk. Ízlés szerint ha kell, sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: vega vacsora gomba gyors paradicsom tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr675517170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.