HTML

Friss topikok

Lencsés, paradicsomos kagylótészta

2013.09.09. 13:12 :: tesztavilag

Fotó_LPO1.jpg

Hargitai György mesterszakács receptje:

▪  5 főre, 30 perc, könnyű

 Hozzávalók:

1 csomag (400 gramm) Soós durum kagylótészta (orsótészta is lehet), só

A lencsés, paradicsomos raguhoz:

20 dkg vörös lencse, só, 2 csemegeuborka, fél-fél csokor petrezselyem és metélőhagyma, 4 evőkanál olaj (lehet olívaolaj is), fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 6 közepes paradicsom (60 dkg - lehet ennek megfelelő súlyú konzerv hámozott paradicsom is), 1-1 sárga és zöld húsú paprika

 

Elkészítés:

1. Először a lencsés, paradicsomos ragut készítjük el. A vörös lencsét enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szórjuk. Éppen csak 2-3 percig főzzük, ezalatt megpuhul, de szépen egyben marad. Leszűrjük. A csemegeuborkát lencsényi, kb. 3 milliméteres kockákra vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát finomra aprítjuk, az uborkával együtt az olajba keverjük. megsózzuk, megborsozzuk.

2. A paradicsomok héját lehúzzuk, ehhez ha kell, a szemeket le is forrázhatjuk. Ezután félbevágva kimagozzuk. Felét merülő mixerrel turmixoljuk, az olajos öntethez adjuk. A többi paradicsomot apró (3 milliméteres) kockákra vágjuk, ahogyan a kicsumázott sárga és zöld húsú paprikát is, a paradicsomos olajos öntethez keverjük. 

3. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, a lábasba visszarakjuk, a lencsével és a paradicsomos fűszeres olajjal összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vega paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr535503345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása