HTML

Friss topikok

Spagetti triplazöld pestóval és csicseriborsóval

2013.05.27. 17:27 :: tesztavilag

Ismét egy tésztaétel, amit melegen, de salátaként is fogyaszthatunk. Érdekes benne a triplazöld pesto, ami attól tripla, hogy a bazsalikom-petrezselyem-rukkola trió alkotja. Ezenkívül csiseriborsó, szárított paradicsom és zsenge bébispenót kell hozzá, csupa finom és egészséges alapanyag!!!!

csicseri_pesto_spagetti.jpg

Hozzávalók

  • 200 g Soós spagetti
  • 1 konzerv csicseriborsó (vagy áztathatjuk, főzhetjük is a nyers csiseriborsót, amelyik szimpatikusabb)
  • 6-8 darab olajban eltett szárított paradicsom
  • 1 nagy marék bébispenót
  • só, bors

    A pestóhoz
  • Fél-fél csokor friss bazsalikom, petrezselyem és egy marék rukkola
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál pirított napraforgómag (ez lehet fenyőmag, dió vagy mandula is)
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A spagettit főzzük ki, szűrjük le és tegyük félre. A csicseriborsót szűrjük és csepegtessük le. A paradicsomot vágjuk vékony csíkokra, a spenótot mossuk meg és szárítsuk le a leveleket.
  2. A pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépben turmixoljuk össze.
  3. Ha melegen szeretnénk tálalni, akkor egy teflonedényben keverjük össze a pestót, a csiseriborsót és a paradicsomot, adjuk hozzá a tésztát, forrósítsuk át. Ha már lehúztuk a tűzről csak akkor adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébi spenót leveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ha salátaként készítjük, akkor nem szükséges összemelegíteni, egy nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fogyasztásig tartsuk hűtőben .

Szólj hozzá!

Címkék: saláta spagetti spenót vega vacsora bazsalikom csicseriborsó egészséges

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr605320785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.