HTML

Friss topikok

Tarhonyasaláta grillezett spárgával és egyéb zöldségekkel

2013.05.06. 10:51 :: tesztavilag

A spárgát nem csak főzni lehet, grillezni is érdemes! Salátákba, húsok mellé nagyon finom.

tarhonya_grillzdsg.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag spárga megtisztítva, 3-4 cm-es darabokra vágva
  • 200 grillezni való zöldség vegyesen (padlizsán, cukkini,sárgarépa, stb.)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-6 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • opcionális: fetasajt, chilipehely, pirított magvak
  • 200g Soós  tarhonya

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A zöldségeket vágjuk egyforma, kb. 2-3 cm-es méretűre, a lilahagymát karikázzuk fel. Helyezzünk mindent a tepsire, locsoljuk meg 3-4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 15-20 perc alatt szép barnára sütjük, utolsó 5 percben grillezzük.
  2. Közben főzzük meg a tarhonyát. Ha megfőtt, egy salátástálba borítjuk és kihűtjük.
  3. A petrezselmyet felaprítjuk. A dresszinghez a maradék olívaolajba beleöntjük a citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint tehetünk bele kevés őrölt csilipelyhet is.
  4. Amikor minden kihűlt, egy nagyobb salátástálban minden hozzávalót összekeverünk.
  5. Tálalás előtt érdemes néhány órát hűteni.

Tipp: Fetasajttal és pirított magvakkal (naprafoprgó-, fenyőmag)  megszórhatjuk a tetejét.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vega vacsora spárga tarhonya vendégváró

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr35283454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.