HTML

Friss topikok

Medvehagymás tészta

2013.04.08. 11:46 :: tesztavilag

Tombol a medvehagyma szezon, rengeteg módon felhasználható, természetesen tésztához is!

Ez a mártás ráadásul egy főzés nélküli változat, úgyhogy tényleg gyerekjáték!

medvehagyma_pesto_web.jpg

Hozzávalók 2 főre

a medvehagyma pestóhoz:

  • 1 csokor medvehagyma (pár levelet hagyjunk meg a tálaláshoz)
  • 1 1/2 evőkanál dió
  • 2 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 100ml extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

A tésztához:

  • 2 evőkanál medvehagyma pesto
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 16-18 dkg SOÓS Premio Duro Szarvacska

Elkészítés

  1. Egy robotgépben (vagy botmixerrel) keverjük össze a pesto hozzávalóit. Tegyünk félre két evőkanállal, a maradékot egy üvegben tegyük be a hűtőbe és bátran használjuk más ételek ízesítéséhez is ("simán" vajas kenyérre, sós piték töltelékébe, stb.)
  2. A tésztát főzzük ki, közben keverjük simára a mártás hozzávalóit: a pestót, a tejszínt és a krémsajtot.
  3. Ha kifőtt a tészta, szűrjük le, öntsük vissza  a lábosba, keverjük el a szósszal és a parmezánnal.
  4. Tálaláskor szórjuk meg a csíkokra vágott friss medvehagyma levéllel.

Szólj hozzá!

Címkék: vega vacsora gyors medvehagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr365208317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.