HTML

Friss topikok

Húsvéti rakott csusza

2013.03.26. 19:45 :: tesztavilag

HRCS.jpg

A receptet Hargitai György mesterszakács, Receptkommandó készítette

Hozzávalók:

  • 40 dkg Soós csuszatészta
  • 50 dkg főtt füstölt sonka vagy csülök (lehet az ünnepekről megmaradt főtt füstölt hús is)
  • 5-6 főtt tojás
  • 20 dkg trappista sajt (a fele füstölt sajt is lehet)
  • 2 kis pohár (2x150 gramm) tejföl

a tál kikenéséhez: 2 dkg vaj vagy 1-2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

1. Egy lábasban bő vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk. Az előírás szerinti ideig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.

2. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük. Felét egy kivajazott, kb. 20×30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A fölszeletelt főtt füstölt sonkát rárakjuk, majd rásorakoztatjuk az ugyancsak fölkarikázott főtt tojást.

3. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágva tálaljuk. Fejes saláta illik hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora füstölt hús csuszatészta Húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr575174319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.