HTML

Friss topikok

Legnépszerűbb receptjeink: Kagylótészta grillezett paprikamártással

2015.02.02. 10:58 :: Tésztavilág

Színe alapján ez a mártás lehetne paradicsomos is, de nem az. Grillezett kápia paprikából készült, kötelezően kipróbálandó alaprecept minden tésztaimádó konyhájában! Ajánlott olyan tésztát választani hozzá, aminek a hajlataiban minél jobban megtapad a mártás, a kagylótészta például pont megfelelő erre.

 

grillpaprikamartas1.jpg

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg kápia- vagy pritaminpaprika
  • 50 g pirított napraforgómag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml tejszín
  • 400g Soós Premio Duro kagylótészta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20g parmezán vagy grana padano sajt

 

Elkészítés

  1. A paprikát mossuk és szárítsuk meg. Grillezni többféleképpen is lehet: a szabadban - faszénen, gázláng felett vagy a sütőben grill üzemmódban. Ha sütőben készül, akkor béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, fektessük rá a paprikákat és addig grillezzük, amíg a héja megfeketedik. Megfordítjuk és a másik oldalával is ugyanígy járunk el.  Tegyük egy tálra, takarjuk be alufóliával és hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a paprikák sült héját és magozzuk ki.
  2. A meghámozott, kimagozott paprikát botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsük, adjuk hozzá a napraforgómag felét és ezt is turmixoljuk simára.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és pároljuk puhára. Ha már megpuhult, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és 2-3 percig pároljuk tovább.
  4. Adjuk hozzá a paprikapürét, és melegítsük át. Öntsük hozzá a tejszínt is, forraljuk fel, sózzuk, ízlés szerint.
  5. A tésztát főzzük meg, szűrjük le, majd keverjük össze a mártással.
  6. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, reszelt vagy szeletekre vágott parmezánnal és a napraforgómaggal.

Szólj hozzá!