HTML

Friss topikok

Fehércsokis mákos mascarponehabos spagetti forró meggy öntettel

2014.11.10. 11:23 :: Tésztavilág

3kaja_4-520px.jpg


Fehércsokis mákos mascarponehabos spagetti forró meggy öntettel

Hozzávalók 4 főre:

fél csomag Soós spagetti,

200 g fehér csoki,

50 g porcukor,

400 g mascarpone,

2 ek. vaj,

100 g mák,

200 g meggy,

egy fél citrom leve,

0,5 dl vörösbor,

1 ek. keményítő         

3kaja_2-520px.jpg

Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, majd a porcukorral és a mákkal kikevert mascarponéval összedolgozzuk. Közben kifőzzük a spagetti tésztát. Leterítjük az alufóliát és rátesszük a frissen tartó fóliát, amit bekenünk vajjal. Ráigazgatjuk a spagettit egymás mellé helyezve, kézzel lesimítjuk, és a habzsákba helyezett mákos mascarponés csokit rányomjuk a tésztára egy csíkban, majd a fólia segítségével feltekerjük. Alufóliát rátekerjük és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az 50 g cukrot megkaramellizáljuk, 200 g meggyet hozzádobunk, megvárjuk míg megenged a leve, majd fél citrom levét és 0,5 dl vörösbort hozzáteszünk. Beforraljuk, és egy kanál keményítővel besűrítjük. Egyet forr és már kész is van.

3kaja_5-520px.jpg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr76883439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

bekbórd! 2014.11.11. 14:20:57

Én a spagettit nem sima sós vízben főzném, inkább sós, cukros, vaníliás tejben