Hozzávalók 4 főre:
1 fej hagyma,
2 db nagyobb paradicsom,
2 db TV paprika,
2 gerezd fokhagyma,
3 ek fűszerpaprika,
1 csomag soós tarhonya,
100g parmezán,
fél szál póréhagyma,
1 dl fehérbor,
1 dl tejszín
A kacsazuzát megtisztítjuk. Majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, ezután a zúzát megforgatjuk, amikor megpirult a kockára vágott paradicsomot és paprikát is az edénybe tesszük, ezt követően felöntjük vízzel, amikor lefőtt őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. A póréhagymát vékonyra szeleteljük és hozzáadunk egy kocka vajat, majd egy csomag Soós premio tarhonyát. Halvány színűre pirítjuk és utána 1 dl fehér bort öntünk hozzá. Majd felöntjük az egy csomagot kb. 500ml alaplével (vagy vízzel), felforraljuk és lefedjük,megvárjuk míg megpuhul. Amikor puha hozzákeverjük 1 dl tejszínt és 100g parmezánnal megszórjuk. Ha nem elég krémes, akkor tehetünk hozzá egy kis tejszínt, vajat a dúsítás kedvéért.