HTML

Friss topikok

Dorozsmai gombás csusza

2013.12.06. 11:05 :: tesztavilag

GóHargitai György mesterszakács receptje

 Dorozsmai gombás csusza kép.png

4 főre

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag: 586 kcal

Könnyű elkészteni

Hozzávalók:

5-6 dkg füstölt szalonna, 1 kisebb vöröshagyma, 35-40 dkg csiperkegomba, 1 nagyobb zöldpaprika és paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, kb. 3 dl húsleves (leveskockából is jó), 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, só, 30 dkg csuszatészta

 

1. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, az előbbieket egy centis, a gombát két centis kockákra vagy cikkekre aprítjuk.

2. Egy lábasban, az olajon a szalonna zsírját kisütjük, és a hagymát 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, 5-6 percig pirítjuk, majd a paprikát meg a paradicsomot is rászórjuk. 2 percnyi pirítás után a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.

3. A levessel azonnal – nehogy a paprika megégjen – fölöntjük, 5 percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel simára dolgozzuk, egy keveset a forró léből belemerünk, majd a paprikás-gombás ragu levét ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utána sózzuk.

4. Közben a csuszatésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, a gombás raguval összekeverjük, és már tálalhatjuk is. Aki szereti, sütőben egy kicsit meg is piríthatja, mielőtt asztalra adja.



Szólj hozzá!

Címkék: gomba csuszatészta

Csicseriborsó leves

2013.12.03. 09:34 :: tesztavilag

Ez a laktató, sűrű zöldségleves csiseriborsóval nagyon jól tud esni egy hétköznapi vacsorára. A zöldségeket bátran variálhatjuk aszerint, hogy épp mi van otthon a hűtőben, így bármikor elkészíthető, előzetes bevásárlás nélkül is.

zöldseg_csicseri_w.jpg

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma aprítva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa kisebb kockákra vágva
  • fél fej karalábé kisebb kockákra vágva
  • 2 kisebb burgonya kisebb kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vegaNatura ételízesítő (tartósító-, adalék- és színezékanyagmentes!)
  • 1 konzerv leszűrt csicseriborsó (vagy 1 éjszakás áztatás után otthon is megfőzhetjük)
  • fél csokor petrezselyem
  • fél zacskó Soós csigatészta külön megfőzve

Elkészítés:

  1. A hagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a ockázott zöldségeket is és 1-2 perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, beletesszük az ételízesítőt és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  2. Ha megfőttek a zöldségek botmixerrel beleturmixolunk, nem teljesen simára, rusztikusan darabosra hagyjuk. Ha túl sűrű lenne felöntjük még forró vízzel, beletesszük a leszűrt, megfőtt csicseroborsót, ha kell sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a csicseriborsó átforrósodik.
  3. Hozzádjuk a kifőtt csigatésztát, aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vega vacsora csigatészta csiseriborsó

süti beállítások módosítása