HTML

Friss topikok

Parajos, zöldséges, csirkés metélt

2013.11.20. 10:17 :: tesztavilag

Hargitai György mesterszakács receptje

4 főre

Elkészítési idő: 25 perc

Egy adag: 529 kcal

könnyű, gyorsan elkészíthető

 

Hozzávalók:

2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, jó arasznyi póréhagyma, 25 dkg friss parajlevél, 30 dkg csirkemell filé, só, 1 csomag Gran Premio Soós széles metélt (200 gramm), 2-3 evőkanál olaj, 2 gerezd pépesre zúzott fokhagyma, 1 kiskanál curry por, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál finomliszt, 2 dl tejszín

kép2.jpg 

1. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, kissé ferdén vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A pórét gyufaszálnyi hosszúságú darabokra vágjuk, majd lapjában kettévágjuk. Vágott felükkel fölfelé vékony, gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket folyó hideg víz alatt megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük, a széles metélthez hasonlóan széles csíkokra vágjuk.

2. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, kb. 1 kisknálnyi sót szórunk bele. Ha forr, a tésztát belerakjuk, 3 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a répát és a gyökeret, újabb 3 percig főzzük, majd belekerül a póré meg a spenót is. Még 2 percig főzzük.

3. Amíg a tészta és a zöldségek főnek (8 perc), elkészítjük a tejszínes csirkét is. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, a csirkét rádobjuk, és nagy lángon, rázogatva 3-4 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával, a curryvel és a borssal fűszerezzük, átforgatjuk, kissé megsózzuk, a liszttel meghintjük. Fél percig pirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, és kevergetve 1 percig forraljuk.

4. A zöldséges tésztát leszűrjük, - nem kell teljesen lecsöpögtetni, ha egy kis főzővíz rajta marad, attól csak szaftosabb lesz a fogás -, a tejszínes csirkével összeforgatjuk. Már tálalhatjuk is.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora tejszín tészta csirkehús szélesmetélt

Tészta őszre hangolva

2013.11.18. 09:04 :: tesztavilag

Mondanunk sem kell, hogy megint egy szupergyors receptet mutatunk, ami nem egy szokványos ízkombináció, de nagyon finom.
Karamellizált lilahagyma, friss spenót, mazsola, balzsamecet, hogy csak párat említsünk a hozzávalókból.

lilahagyma_spenot_mazsola_soos.jpg

Habár nincs benne hús, nyugodtan tálaljuk fel vacsorára a húsimádó férjeknek is, garantáltan ízleni fog, leteszteltük!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 g Soós penne tészta
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 g friss spenót
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál pirított napraforgómag (vagy fenyőmag)
  • 1 evőkanál (6-8 db) fekete olívabogyó
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A tésztát tegyük fel főni.
  2. Készítsünk elő mindent: a lilahagymát vágjuk kb. 1 cm széles cikkekre, a spenótot mossuk meg és vágjuk fel 2-3 cm-es csíkokra, a napraforgómagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, a mazsolát öblítsük át meleg vízzel.
  3. Ha mindent előkészítettünk, a lilahagymát egy serpenyőben a forró olívaolajon pároljuk pár percig. Ha már kezd halványodni a lilás színe, hagyjuk picit még pirulni, majd öntsük rá a balzsamecetet, forgasusk át és hagyjuk karamellizálódni kb. 1-2 percig. Adjuk hozzá a mazsolát, napraforgómagot, olívabogyót és a spenótot is. Amint a spenót kicsit kezd összeesni, keverjük hozzá a leszűrt tésztát, sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: vacsora gyors tészta mazsola penne lilahagyma

süti beállítások módosítása