HTML

Friss topikok

Spaghetti aglio e olio - fokhagymás olívaolajas spagetti

2013.10.14. 14:34 :: tesztavilag

Egy örök klasszikus Olaszországból. Maximum 8 perc alatt készül el. Alig kell hozzá valami és mégis zseniális ízvilág.

Ezt tudja az aglio e olio, azaz a fokhagymás olívaolajas tészta.

aglio_e_olio.jpg

Hozzávalók 4 személyre

- 1 csomag Soós spagetti

- 8 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1 teáskanál csilipehely (vagy friss csilipaprika aprítva)

-4-5 evőkanál extraszűz olívaolaj

- reszelt parmezán

- fél csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A tésztát feltesszük főni.

2. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a fokhagymát és 1-2 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor már kezd színt kapni, lehúzzuk a tűzről, vigyázzunk nehogy megégjen, mert megkeseredik! Hozzáadjuk a csilipelyhet is, majd ha megfőtt, ráöntjük a leszűrt tésztát. Átkeverjük, ízlés szerint sózzuk ha szükséges.

3. Tálaláskor reszelt parmezánt és aprított petrezselymet szórunk rá.

Szólj hozzá!

Címkék: spagetti vega vacsora fokhagyma tészta csípős

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr95568026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása